header-stegljudsmatta

Weber stegljudssystem

Weber 4950-stegljudsmatta är ett nyligen utvecklat system för att möta kraven för nybyggnation och särskilt för renoveringar, optimerade stegljudsisoleringsegenskaper med ett minimalt höjdpåslag av den totala golvkonstruktionen.

Systemet kombinerar snabb och högkvalitativ installation genom Weber golventrepenörer med långsiktiga golvfaktorer som hållbarhet och underhåll. Dess unika egenskaper gör det särskilt intressant vid renoveringar av områden med begränsat höjdutrymme där allmänna, förbättrade stegljudsmetoder inte kan installeras.


Systemfördelar

 • Hög stegljudsförbättring samtidigt med ett minimalt totalt höjdpåslag.
  Uppmätta stegljudsreduktioner, DL’n,w :
  – Med 25 mm avjämningsmassa: 19 dB.
  På grund av punktbelastningsskäl rekommenderar vi en minimiskikttjocklek av fiberförstärkt avjämningsmassa på 25 mm. Eftersom ljudmattan Floor 4950 endast är 3,5 mm tjock, kan de flesta lokaler renoveras med ett totalt höjdpåslag på mindre än 30 mm, då fortfarande en god stegljudreduktion kan uppnås även vid hårda ytmaterial, såsom plattor eller linoleum.
 • Fritt val av ytmaterial för golv (klinker, parkett, matta) utan att riskera ljudvärden
 • Enkel läggning, mattan rullas ut
 • Snabb installation med Webers maskinsystem ger en hög läggningsproduktivitet
 • Behändig som separerande matta för flytande läggning. En flytande läggning (pumpning av ny golvplatta med Webers avjämningsmassa) möjliggör stora fogfria stenlagda ytor utan risk för att underlagets sprickor och rörelser skadar stenläggningen. Läs mer >

Installationsmetoder och råd